Registracija

Vardas
Pavardė
Elektroninis paštas
Slaptažodis
Pakartokite slaptažodį
Registruotis

Telšiai

Išbandykite
mobiliąją programėlę

Telšiai – Žemaitijos sostinė, apskrities bei vyskupijos, kultūros ir švietimo centras. Miestas, pastatytas ant septynių kalvų prie gražaus Masčio ežero. Didžiuojamės savo senamiesčiu (kuris yra vienas iš septynių saugomų senamiesčių Lietuvoje!). Telšiai neretai vadinami ir menų miestu, nes turime Vilniaus dailės akademijos Telšių fakultetą, kurio dėstytojai ir studentai gražina Telšių miestą, dovanoja miestui mažosios architektūros kūrinius, skulptūras. Džiaugiamės muziejumi „Alka“, lankytinų vietų gausa bei unikaliais objektais: Šv. Antano Paduviečio katedra su dviem centriniais altoriais, vienintele Lietuvoje kubizmo stiliaus stačiatikių Šv. Mikalojaus cerkve. Telšiai taip pat ir meškų miestas – atvykę galite suskaičiuoti net 47 meškų simbolius! Telšiai taip pat vienas svarbiausių žydų diasporos Žemaitijoje centrų. Yra išlikęs žydų aukštosios mokyklos ,,Ješivos“ pastatas (mokykla tęsia veiklą Klivlende, JAV), tarpukariu Telšiuose gyveno vyriausiasis Lietuvos rabinas, atidaryta pirmoji Lietuvoje žydų mergaičių progimnazija, gyveno gausi ir turtinga žydų bendruomenė.

2013 m. Telšiai tapo Europos Komisijos projekto EDEN nugalėtojais ir buvo paskelbti 2013 m. Lietuvos turizmo traukos vietove, antruoju turizmo perlu Lietuvoje po Druskininkų.

Telšių rajonas plyti Lietuvos šiaurės vakaruose, Vidurio Žemaitijos aukštumoje. Rajonas traukia ne tik gamta, bet ir istorija, krašto kultūra, istorijos, architektūros ir kultūros paminklais. Čia rasite daugybę piliakalnių, senkapių, mitologinių ir sakralinių, gamtos objektų.

VšĮ Žemaitijos turizmo informacijos centras

I 08:00 — 17:00
II 08:00 — 17:00
III 08:00 — 17:00
IV 08:00 — 17:00
V 08:00 — 15:45
VI 10:00 — 15:00
VII 10:00 — 15:00

Žemėlapis

Atsiliepimai